15 Ιουνίου 2013

Δύναμη

Είμαστε τόσο μικροί, τόσο μικροί μέσα σ'όλο αυτό το σύμπαν των πιθανοτήτων, κι όμως τόσο μεγάλοι. Είμαστε άπειροι. Κάθε φορά που παίρνουμε μια απόφαση είμαστε μεγάλοι. Κάθε φορά που ξεπερνάμε τον εαυτό μας, που πατάμε κάτω το μικρό και κυνηγάμε το μεγάλο, κάθε φορά που σταματάμε να φοβόμαστε. Κάθε φορά που σταματάμε να φοβόμαστε. Κάθε φορά που ξυπνάμε και επιλέγουμε να είμαστε χαρούμενοι. Και κοιτάμε τον ήλιο και ξέρουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Και με όλη μας τη δύναμη γινόμαστε μεγάλοι, τόσο μεγάλοι που βλέπουμε τον κόσμο από ψηλά και γελάμε γιατί ξέρουμε. Ξέρουμε τη δύναμή μας. Και μ'αυτή τη δύναμη γεμίζουμε το μικρόκοσμό μας με καθημερινά θαύματα. Και αφηνόμαστε ελεύθεροι να δημιουργούμε. Τη ζωή μας, το περιβάλλον μας, τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Μια σειρά δημιουργιών και ελεύθερων επιλογών. Κάπως έτσι είναι η ζωή.

Και κάπως έτσι σταματάς να θρηνείς. Να πονάς. Να λυπάσαι. Κι αν συμβεί να πονέσεις, σαν να χαίρεσαι μ'αυτό γιατί ξέρεις πως είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού σου. Αν δεν πονάς πώς θα ξέρεις πότε είσαι ευτυχισμένος; Και τα πάντα είναι όπως πρέπει να είναι. Οι επιλογές σου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Γι'αυτό σου λέω, κοίτα γύρω σου τα μικρά σου θαύματα και νιώσε μεγάλος. Γιατί είσαι άπειρος.


6 σχόλια:

 1. καλή σου μέρα άπειρο πνεύμα
  και στα μικρά σου θαύματα
  και στα μάτια σου
  και στα γυμνά σου βήματα
  μεγάλη μου μικρή. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μικρέ μου μεγάλε
  πόση αγάπη πια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλοι κρύβουμε την απειροσύνη μέσα μας, το δικό μας μεγαλείο.
  Θα το ανακαλύψετε τις στιγμές εκείνες που παίρνετε μια πολύ
  δύσκολη ,πλην όμως σωστή απόφαση. Μα κυρίως τότε που στέκεστε
  όρθιοι έχοντας κάνει μια λάθος επιλογή.

  Την καλημέρα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μια σχισμή φωτός, μια σταγόνα βροχής, ένα δευτερόλεπτο του απείρου... κάπως έτσι είμαστε, ζούμε, δρούμε... μέσα στον ανθρώπινο νου μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή